Servicii Automatizari Cantare Automate Cantar Banda

Totalizator continuu – Cantar banda

Cantarul de banda este montat pe benzile transportoare. Acesta se instaleaza in locul unui suport cu un set de role, fiind aliniat cu rolele din amonte si aval ale benzii transportoare.

Acest sistem de cantarire este compus din urmatoarele elemente:

  • structura de sustinere ce se monteaza pe banda transportoare ce are rolul de a sustine cantarul propriu-zis pe care este montat suportul cu role.
  • cantarul contine un tahometru ce are rolul de a citi lungimea si viteza benzii, trimitand un semnal indicatorului de greutate care converteste semnalul astfel totalizand greutatea ce trece pe banda transportoare in unitate de timp (kg/h; t/h), datele fiind stocate intr-o baza de date ce ofera posibilitatea ca la sfarsitul unei zile sa se faca un grafic sau o statistica a productiei in anumite intervale de timp.

Aceastea sunt folosite in mai multe ramuri ale industriei (miniera; extractie etc.) pentru a controla pierderile intre produsul brut care intra pe banda si produsele finite rezultate, cat si pentru a avea un raport de activitate al operatorilor in anumite intervale de timp.

Cantarele de banda au fost implementate cu succes pe benzile transportoare ale cuptoarelor ce produc aburi (centrale termoelectrice, utilaje actionate de aburi etc.), controland debitul produselor ce se ard in cuptoare, astfel reducand pierderile care apar intr-un proces necontrolat.